Prehranski načrt za športnike


Prehrana je eden izmed ključnih dejavnikov za optimalno športno treniranje, saj je pomembna tako za regeneracijo, kot tudi za športno napredovanje. Odlično dolgoročno naložbo tako predstavlja ustrezno načrtovana in individualno prilagojena prehrana. V naši ekipi nudimo sestavo prehranskega načrta z dodatkom periodizacije hranil glede na tip športa in program športne vadbe, s čimer zagotavljamo boljšo regeneracijo med treningi in tako boljše in bolj varno športno treniranje. Sestava in nadzor se izvajata pod vodstvom diplomirane dietetičarke.


Prehranski načrt obsega:

  • Uvodni 60-minutni posvet (v živo/online)
  • Meritev telesne sestave z bioimpedančno tehtnico in analiza rezultatov
  • Analiza prehranskega dnevnika
  • Individualiziran prehranski načrt s periodizacijo prehrane, ki z možnimi menjavami živil zadostuje mesečnemu in je prilagojen posameznemu trenažnemu režimu
  • Recepti za pripravo obrokov
  • Spremljanje napredka preko e-pošte

Cena: 120,00 €


E-pošta: sportjezakon.info@gmail.com
Tel.št.: 031 454 468 (Dominika)


Pogosta vprašanja

V: Za koga je prehranski načrt primeren?
O: Prehranski načrt je v osnovi namenjen vsem športnikom, ki želijo izboljšati kvaliteto svojih treningov in si med treningi zagotoviti boljšo regeneracijo ter želijo napredovati v svoji športni disciplini. Glavni namen je individualizacija prehrane, s katero pripomoremo k ohranjanju zdravja, ki mu v večini primerov sledi tudi boljši športni rezultat.

V: Zakaj bi se odločil za prehranski načrt?
O: Prehranski načrt omogoča odkrivanje neustreznih prehranskih navad oziroma pomanjkljivosti, ki lahko na dolgi rok vodijo v slabšo regeneracijo, večjo možnost za poškodbe in slabši športni rezultat. Z analizo prehranskega dnevnika te pomanjkljivosti odkrijemo, se o njim pogovorimo in na podlagi tega oblikujemo individualen načrt, ki je prilagojen določenemu obdobju treninga. Z individualnim načrtom športnik tako v prvi vrsti izboljša svoje prehranske navade, obenem pa prihrani tudi čas, ki ga lahko posveti treningom ali drugim metodam regeneracije.